Tinença responsable

Les mascotes proporcionen moltes satisfaccions als seus propietaris, però no cal oblidar que un animal no és una joguina i cal tenir en compte unes normes i compromisos bàsics per garantir el benestar dels animals de companyia.

Aquestes són les pautes principals que es recomanen des del COVB. En cas de dubte sobre algun dels punts, el millor és demanar consell al veterinari:

– Valorar quina és la mascota més adient per a cada llar, tenient en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe. L’assessorament d’un veterinari professional ens ajudarà a escollir millor i adquirir un coneixement més ampli del nostre animal de companyia.
– Comptar amb el temps diari adequat per a la cura i atenció que requereix cada espècie o animal, així com amb un espai adient per a la mascota dins de la llar.
– Comprometre’s a educar l’animal de companyia per tal que es comporti correctament tant dins de la llar com al carrer, garantint una bona convivència.
– Identificar la mascota amb el microxip corresponent. Els veterinaris són els professionals autoritzats per implantar-lo i donar-lo d’alta a l’AIAC.
– Registrar l’animal al Cens d’Animals de Companyia que dirigeix l’Ajuntament.
– Establir un pla sanitari, seguint les recomanacions del nostre veterinari, que inclogui la vacunació i desparasitació periòdica de la mascota. També és recomanable esterilitzar els animals de companyia per evitar la seva cria incontrolada, causa principal dels abandonaments de mascotes.