Identificació

La identificació dels animals de companyia és obligatòria a Catalunya des de l’any 1994. Actualment es realitza mitjançant la implantació d’un sistema electrònic anomenat microxip. Es tracta d’un acte quirúrgic que només pot realitzar un veterinari col·legiat en unes condicions higièniques i sanitàries adients.

El microxip permet incorporar en el Registre d’Identificació d’Animals de Companyia de Catalunya (AIAC) les dades del propietari i de l’animal. Gràcies a aquest fet, es pot localitzar un animal que s’ha perdut o bé un animal que s’ha trobat. Per tal que aquest servei sigui eficaç i ràpid, cal que els propietaris notifiquin qualsevol modificació de les seves dades fins a la mort de l’animal. En cas de pèrdua d’un animal identificat és necessari comunicar-ho trucant al 934 189 294 o al 902 170 401.

Per a més informació, podeu accedir al web del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya o podeu contactar amb nosaltres a clinicaveterinarialagranja@hotmail.com

Ara el servei de l’AIAC inclou també una placa amb codi QR per la identificació de l’animal i el propietari

Des del juny de 2016, l’Arxiu de Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) posa a disposició dels seus usuaris una placa amb codi QR per penjar-la al collar de l’animal i agilitzar-ne la identificació en cas de pèrdua. Les noves altes la rebran gratuïtament al final dels tràmits habituals, mentre que els clients que ja tenen els seus animals registrats només podran obtenir-la sol·licitant un duplicat de la targeta AIAC a través de la web, amb un cost de tres euros i fent arribar els documents a l’AIAC per correu postal o personalment.

La placa amb codi QR es penja al collar de l’animal per facilitar-ne la identificació: el seu nom i les dades de contacte dels seus propietaris, telèfon mòbil inclòs.

En les noves altes, la placa amb codi QR es lliura a casa del responsable de l’animal, amb la carta de les dades identificadores que consten a l’AIAC (per activar el codi QR cal una segona visita a la clínica veterinària).